От началото на 2023 г.  има леко охлаждане на имотния пазар

...
От началото на 2023 г.  има леко охлаждане на имотния пазар
Коментари Харесай

Прогноза: Лихвите по ипотеките ще растат през 2023 г., цените на имотите ще се успокоят

От началото на 2023 г.  има леко охлаждане на имотния пазар след рекордния скок на цените през предходната година. Масовите сделки в София да вземем за пример са на цени от 1500 до 2000 евро за квадратен метър, като на процедура те са на равнищата от края на предходната година. Не чакам поскъпване  на жилищата през 2023 година, само че за тези от високия сегмент цените към този момент са много солени и стигат и до 3000 евро за квадратен метър, заяви за " Мениджър нюз " кредитният съветник Тихомир Тошев.

Той напомни, че предходната година беше подложен безспорен връх, откакто за апартамент в региона на Докторската градина бяха броени 6900 евро за квадратен метър. 

За охлаждането на пазара  от началото на тази година спомага и лекото нарастване на лихвите по ипотеките. В момента те се движат в границите на 2,5 до 2,8 на 100. При закрепените дълготрайни лихви обаче има нарастване. В момента те са в границите на приблизително 3,2 %, само че в края на годината чакам да се усилят до 4 на 100, предвижда Тихомир Тошев.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР